- Excel Versiyonu
- Excel 2016
- Excel Sürümü
- 64 Bit
- Excel Dili
- Türkçe
Merhaba,
Bir excel sayfasında bir hücre içine
10*2 çarpma işlemi
veya
10+2 toplama işlemi
yazıyoruz ve yazdığımız gibi görünüyor. Herhangi bir şeye dönüşmüyor.
Bu iki işlemde herhangi bir sorun yok. (Zaten hesaplattırmadan önce böyle görünmesini istiyorum ki, doğru yazıp yazmadığmı kontrol edebileyim.
Fakat
10/2 bölme işlemi
veya
10-2 çıkarma işlemi yapmak için yazdığımızda "10 Şubat" tarihine dönüşüyor.
Tarihe dönüşmemesi için her seferinde hücreyi metin olarak biçimlendirmek zorunda kalıyorum.
Hücreleri sayıya dönüştürsem de yine olmuyor. Çünkü bu seferde çıkarma işlemi 43871 rakamına dönüşüyor, bölme işlemi de kendiliğinden işlemin sonucuna (5 rakamına) dönüşüyor. Tuhaf bir durum.
Sorum şu:
Hücre içi bölme ve çıkarma işlemini yazarken herhangi bir rakama, tarihe veya işlemin sonucuna dönüşmeden, yazdığım gibi görünebilmesi için (tıpkı 10+2 ve 10*2 gibi), metin olarak biçimlendirmenin veya kesme işaretinin dışında önereceğiniz bir yol var mıdır? Siz bu durumda ne yapıyorsunuz?
(Not: İstediğim şey işlemin sonucu değildir, 10/2 ve 10-2 olarak görünmesidir)
Teşekkürler.
Bir excel sayfasında bir hücre içine
10*2 çarpma işlemi
veya
10+2 toplama işlemi
yazıyoruz ve yazdığımız gibi görünüyor. Herhangi bir şeye dönüşmüyor.
Bu iki işlemde herhangi bir sorun yok. (Zaten hesaplattırmadan önce böyle görünmesini istiyorum ki, doğru yazıp yazmadığmı kontrol edebileyim.
Fakat
10/2 bölme işlemi
veya
10-2 çıkarma işlemi yapmak için yazdığımızda "10 Şubat" tarihine dönüşüyor.
Tarihe dönüşmemesi için her seferinde hücreyi metin olarak biçimlendirmek zorunda kalıyorum.
Hücreleri sayıya dönüştürsem de yine olmuyor. Çünkü bu seferde çıkarma işlemi 43871 rakamına dönüşüyor, bölme işlemi de kendiliğinden işlemin sonucuna (5 rakamına) dönüşüyor. Tuhaf bir durum.
Sorum şu:
Hücre içi bölme ve çıkarma işlemini yazarken herhangi bir rakama, tarihe veya işlemin sonucuna dönüşmeden, yazdığım gibi görünebilmesi için (tıpkı 10+2 ve 10*2 gibi), metin olarak biçimlendirmenin veya kesme işaretinin dışında önereceğiniz bir yol var mıdır? Siz bu durumda ne yapıyorsunuz?
(Not: İstediğim şey işlemin sonucu değildir, 10/2 ve 10-2 olarak görünmesidir)
Teşekkürler.