Hücre Açıklamalarını Bir Araya Getirme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Melisa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kısa Açıklama

Hücre Açıklamalarını Bir Araya Getirme isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Arkadaşlar merhaba,

Bundan sonra sık sık birlikte olacağız inşallah, aranıza ailesine yeni katıldım.

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var, exceli detaylı olarak öğrenmeye yeni başladım.
Öğrenciyim, bir tablo yapmaya çalışıyorum kendi konumla ilgili. Burada bir makroya ihtiyacım oldu.

E sütununun tepesindeki metin kutusuna B sütunundaki sicillerden birisi girildiğinde, (bu sicil no'lar 2500üncü satıra kadar kendi içinde tekrar edecek)

Ortaya açtığım şekilde bir popup açılmasını ve notların başına tarihini koyup yanına notu yazmasını, notlar uzadığında da popupta scrolbar ile aşağı yukarı hareket edebilmesini, ve popup üzerindeki metnin kopyalanabilir olmasını istiyorum.

Popup ile olmaz ise Notlar sayfasındaki gibi de olabilir. Hatta 1 hücrenin içine de olabilir. Yeter ki görüşme takibi sayfasındaki 2500 satırda aynı sicil için kaç defa not yazıldıysa o kadar alt alta "⚫Tarih / not" şeklinde bir formatta toplasın.

Bu da olmuyor ise direk tarih yazıp yanına notu da ekleyebilir.

Çekecek olduğu notta herhangi bir karakter sınırı olmadan çekmesi lazım çünkü bazen daha uzun not yazılabiliyor ve herhangi sabit bir formatı yok.

Dosyayı ekledim.
https://s5.***/server/bemzgu/rapor.zip.html

Teşekkürler,

Ekli dosyalar

Merhaba, forumumuza hoşgeldiniz.

-- Notlar sayfasının adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçin,
-- Karşınıza gelecek VBA ekranında sağdaki boş alana aşağıdaki kodları yapıştırın,
-- A sütununa + simgesi, B sütununa tarih, C sütununa ise, ilgili satırlarda J sütunundaki metinler yazdırılır.

Artık Notlar sayfasındaki TextBox'a sicil no yazdığınızda, gerekli listeleme yapılacaktır.

VBA:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(28 satır)

Merhaba, forumumuza hoşgeldiniz.

-- Notlar sayfasının adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçin,
-- Karşınıza gelecek VBA ekranında sağdaki boş alana aşağıdaki kodları yapıştırın,
-- A sütununa + simgesi, B sütununa tarih, C sütununa ise, ilgili satırlarda J sütunundaki metinler yazdırılır.

Artık Notlar sayfasındaki TextBox'a sicil no yazdığınızda, gerekli listeleme yapılacaktır.

VBA:
(27 satır)

maalesef olmadı.
Şöyle ki; 12345 sicil no için denediğimde, Onun için özgülenen 2nci açıklama yerine bir altındakini çekiyor.

Ekli dosyalar

• sonuc.webp
    sonuc.webp
    15.1 KB · Görüntüleme: 33
Yine önceki cevabımı güncelledim. Değişen/eklenen kısımlar aşağıda gösterildi.

Hata aldığınız zaman, veri değişikliği yapmışsanız yeni örnek belge ekleyin,
aynı veri seti üzerinde deneme yapıyorsanız, hangi sicil için sorun yaşandığını yazmanız yeterli olur.

VBA:
(6 satır)

Yine önceki cevabımı güncelledim. Değişen/eklenen kısımlar aşağıda gösterildi.

Hata aldığınız zaman, veri değişikliği yapmışsanız yeni örnek belge ekleyin,
aynı veri seti üzerinde deneme yapıyorsanız, hangi sicil için sorun yaşandığını yazmanız yeterli olur.

VBA:
(6 satır)

Ana dosyada 350-400 tane sicil var. Bu son yaptığınız güncelleme ile sorgu sonucu daha hızlı geliyor ama hata verdiği sicil sayısı da fazla.

hata aynı satırda.
n.[A2].Resize(s, 3) = Application.Transpose(XDD) bu kısmı sarı boyuyor.

Hatalı haliyle dosyanızı kaydedip foruma ekler misiniz?

Ayrıca listeleme hızı bakımından, Textbox'a yazmakta iken işlem yaptırmak yerine,
Textbox' a veya hücreye yazma ardından CommandButton üzerinden kullanılması daha iyi olur.

.

Ayrıca listeleme hızı bakımından, Textbox'a yazmakta iken işlem yaptırmak yerine,
Textbox' a veya hücreye yazma ardından CommandButton üzerinden kullanılması daha iyi olur.

Yukarıdaki kodu bu şekilde ayarlayabilir misiniz, birde şunu yapabilir miyiz acaba, bazılarında hata veriyor ya end debug yazan pencere yerine command butonun tepkisiz kalması yada bu sicil için notlar getirilemedi uyarısı gibi birşey.

Dosyanın aslını buraya yükleyemiyorum maalesef.

Sayın @Melisa .
Dosyanın aslı kimsenin bir işine yaramaz.
Muhtemel sorun, B sütunundaki SİCİL NO bilgelirinin METİN/SAYI olmalarıyla ilgili olabilir, görmek lazım.
Sorun olan sicil numarasını, örnek belgeye elle yazarak değil.
orijinal yerinden kopyala-yapıştır yoluyla örnek belgeye aktarıp bu haliyle örnek belge yükleseniz iyi olurdu.

Herneyse; eklediğim belgede kullanılan kod aşağıda gösterilmiştir.
B1 hücresine sicil numarasını yazıp, ENTER ile hücreden çıkıldığında işlem gerçekleşir. Düğme/textbox gereksiz geldi bana.

Belgelerinizde, kullanılmayan veya gözönünde olmayacak alanlar için arkaplan rengi/kenarlık/koşullu biçimlendirme gibi işlemler uygulamayınız. Belirttiğim biçimlendirmeleri kaldırıp bu satırları/sütunları silip belgenizi kaydettikten sonra belgenizi kapatıp açarsanız işlem hızı artacaktır.

VBA:
(27 satır)

Ekli dosyalar

Sayın @Melisa .
Dosyanın aslı kimsenin bir işine yaramaz.
Muhtemel sorun, B sütunundaki SİCİL NO bilgelirinin METİN/SAYI olmalarıyla ilgili olabilir, görmek lazım.
Sorun olan sicil numarasını, örnek belgeye elle yazarak değil.
orijinal yerinden kopyala-yapıştır yoluyla örnek belgeye aktarıp bu haliyle örnek belge yükleseniz iyi olurdu.

Herneyse; eklediğim belgede kullanılan kod aşağıda gösterilmiştir.
B1 hücresine sicil numarasını yazıp, ENTER ile hücreden çıkıldığında işlem gerçekleşir. Düğme/textbox gereksiz geldi bana.

Belgelerinizde, kullanılmayan veya gözönünde olmayacak alanlar için arkaplan rengi/kenarlık/koşullu biçimlendirme gibi işlemler uygulamayınız. Belirttiğim biçimlendirmeleri kaldırıp bu satırları/sütunları silip belgenizi kaydettikten sonra belgenizi kapatıp açarsanız işlem hızı artacaktır.

VBA:
(27 satır)

Tamam exceli buraya eklenebilecek hale getireyim, yanlış anlamayın, müşteri notları var. O yüzden. kullanılmayan bilgileri temizleyeyim, yüklemeyi buraya yapacağım.

Yardımınız çok değerli, çok ama çok teşekkür ederim.

Sub Aciklama() Dim ifade As String Dim i As Integer Dim son As Long 'On Error Resume Next son = Range("B65536").End(3).Row For i = 4 To son If Len(TextBox1.Text) = 0 Or Not IsNumeric(TextBox1.Text) Then MsgBox "Lütfen Sicil No Giriniz!", vbInformation, "UYARI!": Exit Sub aranan = TextBox1.Text * 1 If Cells(i, 2).Value = aranan Then ifade = ifade & "* " & CDate(Cells(i, "E").Value) & " - " & Cells(i, "J").Value & vbLf & vbLf End If Next i 'MsgBox ifade, vbInformation, "MESAJ!" UserForm1.txtMesaj.Value = ifade UserForm1.Show End Sub Private Sub CommandButton1_Click() Call Aciklama End Sub Private Sub TextBox1_Change() If TextBox1.Text = "Sicil No Giriniz!" Then ActiveSheet.OLEObjects("TextBox1").Object.Value = "Sicil No Giriniz!" If Not IsNumeric(TextBox1.Text) Then 'MsgBox "Sicil No Giriniz!" End If End Sub Private Sub TextBox1_MouseDown(ByVal Button As Integer, ByVal Shift As Integer, ByVal X As Single, ByVal Y As Single) TextBox1.Text = "" End Sub

Ömer bey, Bu şekilde çözdük bunu.
Ana sayfanın tepesinde bir textbox var yanında da command buton. Butona tıklayınca açıklamaları başında tarih ile birlikte popup olarak (userform üzerindeki bir textbox içinde) getiriyor.

Sizin de yardımınız çok değerli. Belki takip eden, merak eden olur diye kodu da paylaşmak istedim.

Sayın @Melisa .

Kendi çözümünüzü bulmanız ve bu çözümünüzü paylaşmanız elbette iyidir.
Ancak ben, verdiğim kod cevabının sorun yaşattığı belgeyi görmek isterdim şahsen.

Malesef bunca yıldır forumlardayım; anlamlandıramadığım cevap; "olmadı", "hata verdi" gibi cevaplardır.

Siz bilirsiniz ama, burası forum olduğuna göre; sizin gibi başka üyelerimizin de yararlanması için
emek-zaman harcadığımıza göre; olması gereken; "olmayan" neyse, "hata veren" neyse onun tespit edilmesi,
olmayan işlemi oldurmak, hatayı tespit edip gidermek bakımından gerekli olan şey ise
hatalı/istenilen sonucu vermeyen haliyle bir örnek belge yüklenmesiydi.

.