Farklı Dosyaların Ad Tanımlamalarını Görüntüleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
İngilizce
Merhabalar.

Halihazırda çalışılan bir excel dosyasında farlı bir dosyanın ad tanımlamalarını nasıl görüntüleyebilirim?

Burada ulaşmak istediğin sonuç ;

Çalışmış olduğum dosyada farklı bir dosyanın ad tanımlamalarını kullanarak işlem yapmak veya veri çekmek.

Yardımları için herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Merhaba,

Hali hazırda çalışmış olduğum bir dosyada ad tanımlamaları tablosunu açtığımda bir başka dosyanın (dosya açık yada kapalı olabilir) ad tanımlamalarını da görmek..

Yapacak olduğum işlem;

Çalışmış olduğum dosyaya topla çarpım fonksiyonunu kullanarak bir başka dosyanın ad tanımlaması üzerinden kriterlere göre toplam almak.

Saygılarımla,

ADO ile kapalı yada açık excel dosyalarında Ad tanımları/içerkleri vba kullanılarak alınıp excel sayfasına yapıştırılabilir ama bu bilgi ad tablosunda doğrudan kullanılamaz diye biliyorum ama araştırırım.

Anladığım kadarıyla TANIMLI ADLARın listelenmesi değil de,
bu ADlar, başka belgedeki formüllerde kullanılmak isteniyor.

Daha evvel kullanmamıştım ancak;
bilgisayarımda kayıtlı bir excel belgesinde belli bir alanı (A isimli sayfa =B$4:$H$13 aralığı) liste olarak tanımladım ve belgeyi kapattım.
Başka bir excel belgesini açıp ='C:\Users\baran\Downloads\ExcelDepo-TAŞ (1).xlsb'!liste formülünü uyguladım ve ilgili veriler döküldü.
=İNDİS('C:\Users\baran\Downloads\ExcelDepo-TAŞ (1).xlsb'!liste;3;7) formülünü uyguladığımda kapalı belgedeki ilgili alanın 3'üncü satır, 7!nci sütunundaki veri sonuç olarak döndü.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...