Excel Formülleri ile Koşullu İlgi Eki Ekleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ExcelDepo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kısa Açıklama

Excel Formülleri ile Koşullu İlgi Eki Ekleme isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Formülleri ile Koşullu İlgi Eki Ekleme isimli içerikte, bir ismin sonuna eklenmesi gereken ekin nasıl otomatikleştirilebileceğinin cevabı aranmaktadır.

Excel Formülleri ile Koşullu İlgi Eki Ekleme

Hem beyin fırtınası yapmak hem de çok fazla kişi için bir ihtiyacın üstesinden gelmek için bu konuyu başlatmak istiyorum.

Türkçemizde, ilgi eki olarak eklenen ekler, her kelimeye göre farklılaşmaktadır.

Bu ekler;
  • in,
  • ın,
  • ün,
  • un,
  • nin,
  • nın,
  • nün,
  • nun
şeklinde gerçekleşmektedir.

Eğer isim(ler) ünlü harf ile bitiyorsa, sonuna -nin, -nın, -nün, -nun ekleri getirilmelidir.
Eğer isim(ler) ünsüz harf ile bitiyorsa, sonuna -in, -ın, -ün, -un ekleri getirilmelidir.

Excel'in tüm yöntemleri ile cevapları ve katılımlarınız beklerim.

Ekli dosyalar

Excel365 ile
dökülmeli alternatif olsun.
Kod:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

Not : Genel bir kurala göre yazmaya çalıştım. Ama, yine de kurala uymayanlar var.. Onlar hakkında bende yorum yok... (Örnek olarak ilk aklıma gelenler, Alp, Gökalp, Harf, Valf, Harp,...)

Doğruyu söylemek gerekirse, benim Türkçe ancak bu kadarına yetti.
Kurala uymayanların listesi varsa çözüm kolay. Yoksa beni unutun bu konuda...
Çünkü, harf yumuşatmaları da var. Harpin yerine harbin, fertin yerine ferdin, vs gibi.
Hatta yumuşatma yerine harf azaltma bile var.... Kuzey kutupunun yerine Kuzey kutbunun... gibi...