Combobox ilişkilerini düzenleme

Kısa Açıklama

Combobox ilişkilerini düzenleme isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba
Userform üzerinden veri girişi yapmak için bir tasarım yaptım.
Ama form üzerindeki nesne ilişkileri eksik. comboboxların çalışması için yardımcı olabilirmisiniz.
10 adet combobox un 3 tanesi (sarı renkli) birbiri ile diğer renkler kendi arasında beyazlar ise bağımsız veri girecek.
Combobox lar haricinde 3 adet buton ve en altta listbox ile kayıt yapılmış verileri listeleyecek.
Tarih formatı yy.aa.yy ss:dd şekilde olmalı.
Comboboxlara listeye yer alan veri haricinde veri girilmemeli.
raporlama belirli iki tarih arasında pdf olmalı pdf mail ile gönderilecek.

Ekli dosyalar

Sayın @Conquerora öncelikle forumumuza hoşgeldiniz diyeyim.

Mesajınızın bütününe baktığımda; açtığınız konu, soru değil (soru, işlem türü bazında ve bu işleme yönelik olmalı)
daha çok bütüncül bir proje gibi duruyor ve bu haliyle de üyelerimiz konuyla ilgilenmeyi pek istemeyecektir.
Bu tür bütüncül işlemler (bir anlamda proje bazlı istekler) için forumumuzun ÜCRETLİ DESTEK bölümü mevcut.
Belirttiğim bölümde, istenilenler detaylıca açıklanır, örneklendirilir ve yönetim ekibinden bir arkadaşımız konuyla ilgileneceğini söylediğinde projenin tamamlanması onun sorumluluğunda olur.

Bence ya yukarıda belirttiğim ÜCRETLİ DESTEK isteme yolunu izlemeli, ya da aşağıdaki açıklamalarım doğrultusunda,
forumumuzun SORU-CEVAP bölümünde adım adım konular açarak nihai çözüme ulaşmaya çılışmalısınız.

SORU - CEVAP bölümünden ilerlemeyi tercih ettiğinizde, öncelik sırasını belirleme, verilen çözüm önerilerinin belgeye uygulanması vs. sorumluluğu sizde olur ve işleyiş önceliğine göre projenizi kendiniz yönetir, DESTEK ihtiyacı duyacağınız hususlarda ayrı ayrı (işlem türü bazında) konular açarak nihai çözüme ulaşmaya çalışırsınız.

SORU-CEVAP yöntemi seçtiğinizde; nihai çözüme ulaşmanız, tam çözüm yolunda mesafe kat edebilmeniz bakımından işlem bazında ayrı ayrı konular açarak bunlarda elde edeceğiniz çözümleri asıl belgenize uyarlamaya çalışmanız daha sonuç alıcı olur.

SORU-CEVAP yöntemi seçtiğinizde; işlem türü bakımından ve öncelik sırasına göre
(belgenizi incelemedim. yazdıklarınızdan anladığım öncelik sırası) ;
-- Comboboxlara veri girişinin sınırlandırılması, liste dışı veri girişinin engellenmesi ayrı bir konu,
-- Açılış mesajında belirttiğiniz Comboxların gruplar halinde kendi içinde etkileşimli olarak işlem görmesi ayrı bir konu,
-- Userformda, koşullara uyan verileri Listbox'ta listeleme ayrı bir konu,
-- Listboxtaki listelemede tarih formatı ayrı bir konu,
-- İki tarih arası kriterine göre raporlama ayrı bir konu,
-- Nihai çıktının PDF formatında kaydedilmesi ayrı bir konu
gibi bir silsileyle en temelden nihai sonuca doğru adım adım ilerlemeniz, her aşamadaki çözümü belgenize uyguladıktan sonra çözümün uygulandığı belgeyi ekleyerek bir sonraki adıma ait konuyu açarak ilerlemek, daha hızlı ve net çözüme ulaşmanızı kolalaştıracaktır gibi görüyorum.

İyi çalışmalar.