ComboBox ile İl İlçe İlişkisi Oluşturma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ssavas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

ComboBox ile İl İlçe İlişkisi Oluşturma isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2021
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhabalar.
Resimlerde de görüleceği üzere PhpMyAdmin üzerinde kurulu veritabanında il ve ilçe tabloları mevcut.
VBA:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(18 satır)
bağlantısı ile MySQL'e bağlanıyorum. Userform üzerinde bulunan ComboBox1 ve ComboBox2 ye inner join, left join veya benzeri bir yöntemle il-ilçe ilişkisi kurularak veri nasıl alabilirim.
Konu hakkında örnek döküman bulamadığım için konu açmak zorunda kaldım.
Yardımcı olacak üstatlara teşekkür ederim.
il.webp

ilce.webp

bu tablo yapısıyla JOIN'e gerek yok ki zaten ilçe tablosunda hem il ID'i var hem il AD'ı. hatta bu yapıda IL tablosuna bile gerek yok
bence siz işi yokuşa sürüyorsunuz, önceki tablo yapınızı değiştirmeye gerek yok, ilişkisel veri tabanının mantığı zaten minimum veri boyutu, maximum işlevselliktir.
il Tablosu için 2 alan yeterli
1 - il_ID : tam sayı, mümkünse otomatik tamsayı​
2 - il_Ad: metin​
ilçe için de 3 alan
1 - ilce_ID : tam sayı, mümkünse otomatik tamsayı​
2 - ilce_Ad: metin​
3 - il_ID : tam sayı, il tablosundan gelen​
önceki konuda da değinmiştim combobox1'e veri alırken görünmesin istemediğiniz sütunların genişliğini=0 yaparsınız olur biter.
eski yapıya göre aşağıdaki kodları dener misiniz?
Kod:
(17 satır)
yukardaki kod ile combobox1''e verileri alırsınız
Kod:
(17 satır)
yukardaki kod ile de ile bağlı ilçelerden veri alınır.

Üstat teşekkür ederim.
Yönteminiz ile normal manuel kullanım ile ilişkili ComboBoxlara veriler sorunsuz geliyor, ancak ListView1_DblClick ile veriler düzenlenmek amacıyla ilgili nesnelere geri yüklenince ComboBox1_Change (rs.Open "select * from ilce where IL_ID=" & ComboBox1.Column(0) & " order by ADI", con) ve ComboBox3_Change (rs.Open "select * from kurulus_tipi where k_id=" & ComboBox3.Column(0) & " order by kurulus_tipi", con) satırlarında hata mesajı veriyor.
Çözüm bulunabilir mi?
VBA:
(72 satır)

Ekran görüntüsü 2025-01-24 223609.webp

Ekran görüntüsü 2025-01-24 223629.webp

sorunun sebebini anladım ama onu düzeltsek başka bir yerden hata veriyor.
Tamamlanmış bir proje, sadece bağlantı sorunu var diye ilgilenmiştim ama sorunlar sandığımdan farklıymış. bu durumda daha fazla yardımcı olamayacağım.
Iyi çalışmalar

If Len(ComboBox1.Value & "") = 0 Then Exit Sub yerine If Len(ComboBox1.Column(0) & "") = 0 Then Exit Sub kodunu dener misiniz?

Son düzenleme:
Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...