Çoktan Kriterli Ay ve İsim Bazında Toplama

Kısa Açıklama

Çoktan Kriterli Ay ve İsim Bazında Toplama isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
İngilizce
Herkese Merhaba,

Ekte paylaşmış olduğum tablomda bazı oranlara, isimlere ve aylara ilişkin toplamlar almam gerekiyor.

14,24 ve 29 cu satırlar jeneratörlerin aylık toplam maliyetlerini. 38 ci satırdan itibaren ise cihaz isimlerine, aylara ve oranlara göre toplam almaktayım.

Bu hesaplamaları manual olarak yaptım. Bu işi formüle dökmem gerekirse nasıl yazabilirim ? Konuyla ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise çok sevinirim.

Not : Söz konusu veri tablosu ay bazında sağa doğru ve yeni jeneratörler eklendikçe aşağı doğru devam edecek. Genel toplamların olduğu lokasyonlar ise değişebilir. Ayrıca tablo sağa ve aşağıya doğru kaydırılaiblir.

Herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygı ve sevgilerimle...

Ekli dosyalar

@Mehmet hocam merhaba,

Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Formül içerisinden Jeneratör kriterini kaldırsak yani formül A veya B deki sütunlara bağlı çalışmasa ? Bu mümkün müdür ?

Birde mesela bu formülde (İNDİS(E$1:E$36") verileri eşleştirirken E$1 hücresiden başlamak zorundamıyız ? Mesela E$19 başlayamazmıyız ? Formülü bu şekilde reviz etmeye çalıştım ancak haliyle düzgün çalışmadı. Çünkü orjinal dosyamda yukarıda farklı tablolarda var .

Saygılarımla,

Formül içerisinden Jeneratör kriterini kaldırsak yani formül A veya B deki sütunlara bağlı çalışmasa
Formül A-B sütunlarına bağlı çalışmak zorunda yoksa sadece E sütunundaki veriler arasındaki 120 bin 130 bin jeneratör sayılarını nasıl bulacak bulamayız
Birde mesela bu formülde (İNDİS(E$1:E$36") verileri eşleştirirken E$1 hücresiden başlamak zorundamıyız
E1 den başlatmak ana tablonuzdaki düzeni etkilemez ana tablonuzda da E1 den başlatabilirsiniz hiç sorun değil. Çünkü kaçıncı satırda verileri indislemeye çalışıp sonuca ulaşıyoruz.
Çünkü orjinal dosyamda yukarıda farklı tablolarda var
O yüzdendir ki soru sahiplerine sürekli yazdığımız en önemli husus soru sorarken hazırladığınız örnek dosya ana tablonuzun bir kopyası olması şeklindedir. Aksi halde konu uzar gider istenilen sonuca net ulaşamayız diye.

@Mehmet merhaba,

Tamamdır teşekkür ederim elinize sağlık.

Dosyayı paylaşma şansım olsaydı paylaşacaktım. Ancak çok fazla veri içeriyor.

Sadece öğrenmek istediğim, bu sonuçları bulabileceğimiz başka yöntemlerde var mıdır dı. Sadece karşıma çıkabilmesi muhtemel yeni engeller için kendimi geliştirmek istiyorum. Burada yapmış olduğunuz örnekler veya formüller beni bir seviye daha ileriye taşıyor her zaman. Ben de bu örnekler üzerinden farklı yöntemler deniyorum kendi içimde,

Saygılarımla,