ÇAPRAZEŞLEŞTİR Formülü Hatalı Sonuç Düzeltme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

ÇAPRAZEŞLEŞTİR Formülü Hatalı Sonuç Düzeltme isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
İngilizce
Merhabalar,

İmkanım olmadığı için şu an herhangi bir dosya paylaşamıyorum ancak mümkünse hızlı bir yardıma ihtiyacım var.

Aşağidaki formülün son kısmına kendim ekleme yaptım. AF43:BD43 hücre aralığında tarihler (2024, 2025,2026 vs.) yazıyor. AH12 ve sonrasında devam eden hücrelerde ise dönemin tarihi yazıyor. Ancak eşleştirme sonrası sonuç sıfır çıkıyor. Yani veriyi çekemiyorum. Sanırım formül içerisine ekleme yaparken bir şeyi eksik yada yanlış yaptım.

Bu konuda bana yardımcı olabilecek birileri var ise çok sevinirim.

Yardımlaeı için şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

=IFERROR(INDEX($AF$46:$BD$52;XMATCH(AH$28;$Z$46:$Z$52;-1);XMATCH(AH$25;$AF$45:$BD$45;0);XMATCH(YEAR(AH$12);$AF$43:$BD$43;0));0)

Saygılarımla,

Merhaba,

Hep dediğim gibi, dosya yoksa yazacağımız formül, kod vs her neyse; afaki olarak verdiğiniz örnek üzerinden "gözlem" ile olacaktır.

Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

Merhaba,

Ne yazık ki doğru sonucu vermedi. Dosya paylaşamıyorum ancak başka bir örnek foto aşağıda paylaşıyorum.

Mesela burada sonuç 2023 için, 52 , 2024 için 45, 2025 için 36 çıkmalı ancak üçüncü kriter işin içine girince bir yerde formül hatası yapıyorum.
Ve hala bulamadım.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

• IMG-20241023-WA0004.webp
    IMG-20241023-WA0004.webp
    19.7 KB · Görüntüleme: 12
01.01.2024 bulunduğunda, zaten başka bir kriter olmasına gerek yok gibi.
Yanılıyor muyum?
Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
Deneyin bakalım.

@ExcelDepo

Merhaba,

Sanırım örnek tablomda eksik var. Dolayısıyla doğru sonucu kendi tablomda alamıyorum. Eve döndüğümde gerçeğine yakın bir dosya paylaşacağım.

Aslında eksik olan şu,

Paylaştığım tablonun B1;D1 hücrelerinin tamamında 2024 yazdığını, aynı tablonun hemen yanında bir kopyasında da 2005 yazdığını farzeder isek G1 deki tarihi değiştirdi ğimde sonuçlara tarihte eklenmeli.

Saygılarımla,

@ExcelDepo

Tekrar Merhaba,

Örnek excel çalışmasını ekte bulabilirsiniz.

Yardımlarınız için herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Ayrıca bu konu dışında yazmadan geçemeyeceğim ve bugün gerçekleşen ülkemize yönelik hain saldırı da ölen kardeşlerimize ve şehitlerimize Allahtan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dilerim.

Ülkemizin başı sağolsun...

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

@ExcelDepo hakikaten fantastik olmuş :) Ellerinize sağlık.

Sizler sayesinde yeni yeni yöntemler öğreniyorum. Allah razı olsun. Am şöyle bir durum avr sonuç alacağım hüxreler birbirinden ayrı yani yan yana olmayabiliyor o yüzden bu sonuçları sadece çapraz ara ile yapamıyor bilir miyiz? Yada daha kısa bir yöntem var mıdır ?

Zahmet veriyorum size kusura bakmayın.

Saygılarımla,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...