Çapraz Tarihli Kriterli Toplama

Kısa Açıklama

Çapraz Tarihli Kriterli Toplama isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
İngilizce
Herkese Merhabalar,

Ekte paylaşmış olduğum dosyada renklendirilmiş olduğum alanlardaki kriterlere göre tabloda "Kasım" ayında görünen "kırmızı" renkli örnek tutarları bulabilirim?

Burada aslında fikir gecikmeli olarak yansıyan bazı giderlerin hangi aya ait olduğunu bulabilmek.

Konuyla ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlar var se çok sevinirim.

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

@ezelk hocam merhaba,

Çok teşekkür ederim, formül sorunsuz çalışıyor, ellerinize sağlık. Sadece anlamak için soruyorum , aşağıdaki formülde "1&" nin tam olarak kullanım nedeni anlamı nedir? Ay hesaplamaları için +1 gün mü ekleniyor ? Birde yine bilgi amaçlı soruyorum bu formülü çok fazla veride kullanacağım ve dolayısıyla kasma olmasından korkuyorum. Kullanmış olduğumuz bu formül dışında kasma olasılığına karşı alnertanif formüller kullanma şansımız var mıdır ?

AY(1&G6)

Saygılarımla,

Belirttiğiniz işlem metin olarak yazılı ay adından o ayın sayısını bulmak için yapılan bir işlem. Denemek için bir hücreye ay adlarını yazarak formülü uygulayabilirsiniz.
Formül zaten dizi formülü. Eğer veriniz bu formül ile de yavaşlığa neden olursa vba ile denemek gerekir.

@ezelk merhaba,

Tamamdır teşekkürler. Ancak şöyle bir problemim var. Kullandığım excel ve tablo verilerim ingilizce metinler içeriyor. Dolayısyla ay adları January, February vb. olarak görünüyor. Bu durumu nasıl çözebilirim ? Her seferinde kriterleri "türkçe yada tarih formatında "gg.aa.yyy" başka bir hücreye veya hücrelere" yazarak oradan çekmek zorunda kalıyorum. İngilizce olarak nasıl çekebilirim ? Başka yolu var mıdır ?

Saygılarımla,

Uzun süre pc erişimim olmayacak. Diğer arkadaşlarım yardımcı olacaktır.
Sanırım daha önce de belirttiğim bir konu vardı. Soruyu / problemi ilk iletmenizde tüm bilgiyi paylaşın. Bu detaylar size önemsiz gelebilir ( ay isimleri farklı dilde ) ama bu durum genelde excel için önemsiz olmaz. Bazen formülde değişiklik yapılması gerekir bazen de tamamen farklı bir yol izlenmesi.
Kolay gelsin,