Boş ve Dolu Hücrelerdeki Verilerden Sonra Sayı Atama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Blaceagle
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kısa Açıklama

Boş ve Dolu Hücrelerdeki Verilerden Sonra Sayı Atama isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
32 Bit
Excel Dili
Türkçe
Kolay gelsin,
Ekteki puantaj dosyasında puantaj-1 yazan sheette senelik izin rapor vb izinleri gün bazlı yazdırdım. Fakat olmasını istediğim durum Puantaj-2 de ki veriler. Örneğin,
AAA sicilli personel ay boyunca izin vb kullanmamış ise 6 güne 1 yazsin 7. Güne 0 yazsın. Sekizinci günden 13. Güne kadar 1 yazsin 14. Güne sıfır döngü bu şekilde devam etsin ay sonuna kadar.
Örneğin,
AAA sicilli personel izin vb kullanmış ise izin bitis tarihinden itibaren altı güne 1 yazsin yedinci güne 0 yazsın.
Aylar otuz gün üzerinden yapılacak. Ayrıca izinli olduğu günlerden sonra döngü yapilirken 30 una 0 in denk gelmemesi lazım.
Bu şekilde bir formül yazmamız mumkunmu yardimci olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

@Blaceagle
Sanırım puantaj olaylarıyla yeni uğraşmaya başlamışsınız.
Sitede bu konuda çok sayıda örnek belge/uygulama olduğunu düşünüyorum.
Sitede ARAMA yapıp, isteklerinizi karşılamaya en yakın bir dosya bulup onun üzerinden hareket etmenizde yarar görüyorum.

YIL-AY bilgisini kulnanmadan, 28, 29, 30, 31 gün olan ayları,
izin bilgilerini, remi tatil günlerini, hafta tatili günlerini vs dikkate almadan
bir çalışma yapmak gereksiz olarak çok zamanınızı alacak ve sonuç da alamamanız muhtemel olacaktır diye düşünüyorum.

Doğrudur Ömer bey yeni başladim formda arattım ama bulamadım Şubat hariç diğer 31 çeken ayları otuz gün üzerinden hesapliyacagim için çok sorun olacağını sanmıyorum. Benim için önemli olan
Örneğin,
AAA sicilli personel ay boyunca izin vb kullanmamış ise 6 güne 1 yazsin 7. Güne 0 yazsın. Sekizinci günden 13. Güne kadar 1 yazsin 14. Güne sıfır döngü bu şekilde devam etsin ay sonuna kadar.
Örneğin,
AAA sicilli personel izin vb kullanmış ise izin bitis tarihinden itibaren altı güne 1 yazsin yedinci güne 0 yazsın.
Aylar otuz gün üzerinden yapılacak. Ayrıca izinli olduğu günlerden sonra döngü yapilirken 30 una 0 in denk gelmemesi lazım.
Bunu yapabilecek bir formül varmıdır.

Ömer bey yeni başladim formda arattım ama bulamadım Şubat hariç diğer 31 çeken ayları otuz gün üzerinden hesapliyacagim için çok sorun olacağını sanmıyorum. Benim için önemli olan
Örneğin,
Örneğin,
Bunu yapabilecek bir formül varmıdır. Bu konuda yardimci olabilirmisiniz