Sn.
@fledermaus
Gerçekten bilerek/kasten yaptığınızı düşünmeye başlıyorum.
Üyelerimizden beklentimiz, üzerinde çalıştıkları dosyalardaki sorunları,
belgelerindeki işleyişe göre en temel durumdan başlayarak işlem türü bazlı konu açmaları,
açılan konu çözüme ulaştığında, oluşan çözümün asıl belgeye uygulanması,
aynı belgeyle ilgili bir sonraki sorun/ihtiyaç için konu açılırken
bir önceki sorunun çözümünün uygulandığı yeni belge üzerinden yürünmesi.
Bir kere şunu bilin; doğrudan formül sonucuna göre oluşan değerdeki değişime göre çalışan bir prosedür türü yok.
Hedef hücre elle veri girişi yapılan bir hücre ise bu hücredeki değer değişikliğine bağlı her türlü kodlama (Worksheet_Change) yapılabilir.
Hedef hücre belirtmeden Worksheet_Calculate veya Worksheet_Change kodu oluşturulduğunda ise;
sayfada, ilgili hücreyle ilgisi olmayan bir hücrede de değişim olduğunda kod tetiklenir ancak bu sefer de GERİAL (UNDO) tuşu artık kullanılamaz hale gelir.
Formül sonucundaki değişime bağlı kodlama yerine, formül içeriğine göre formülü etkileyen hücrelerdeki değişime bağlı kodlama yapılmalıdır.
Örneğin C1'deki formülünüz =A1+B1 ise Worksheet_Change kodunun A1 ve B1'deki değişime göre oluşturulması gerekir.
Tabi A1 ve B1'de de formül varsa, bu kez kodlamanın, A1 ve B1'deki formülleri etkileyen hücrelere yönelik olacak şekilde oluşturulması gerekir.
Son örnek belgenize göz atmıştım ve gerçekten uyarı metni nedir? Uyarı kriteri nedir anlayamadım.
Bir süre bilgisayarda olmayacağım.
Net olarak şu sayfa şu hücre değiştiğinde (formüllü hücre değil, formülü etkileyen ve elle veri girişi yapılan hücreyi/alanı belirtmelisiniz)
şu sayfa şu hücredeki/alandaki kriterlere göre uyarı almak istiyorum gibi NET açıklama yazın.
Uygun vakit bakmaya çalışırım.