Bazı sayfaların kapatılmasını yasaklamak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ErolU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kısa Açıklama

Bazı sayfaların kapatılmasını yasaklamak isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Arkadaşlar,
Excel çalışma kitabını sağ üst köşedeki X işareti ile kapatırken şöyle bir koda ihtiyacım oldu:

Eğer Veri1, Veri2, Veri3, Veri4 isimli sayfalarda isem X işaretine tıkladığımda sayfayı kapatmasın ve MsgBox "Buradan kapatmak yasak." yazısı çıksın.
Eğer yukarıdaki sayfalardan başka bir sayfada isem X işaretine basınca beni ANA SAYFA'ya götürsün.

Oluru varsa yardımlarınızı rica ediyorum.

@Erol U.

Neticede bir sayfa gizlendiğinde, başka bir sayfa aktif sayfa haline geldiğine göre en iyisi,
ThisWorkbook (BuÇalışmaKitabı) bölümüne uygulanacak Workbook_SheetActivate olayını kullanmak.

Bir'den fazla sayfa için aynı işlem uygulanmak istenirse, koddaki If .... Then kısmının
If Sh.Name = "Tatil" OR Sh.Name = "XXX" Then şeklinde düzenlenmesi yeterli olur.

VBA:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(5 satır)

Ömer Bey,
Amacım sayfa gizleme işlemi değil. Bir yanlış anlama var sanırsam.

Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
Yukarıdaki başlık altına yazılan Cancel = True kodu ile sayfayı kapatan X (sağ üst köşedeki) işareti etkisizleştiriliyor.
Bu etkisizleştirme işlemi bazı sayfalarda geçerli olsun diğer sayfalarda geçerli olmasın istiyorum.
Eğer Veri1, Veri2, Veri3, Veri4 isimli sayfalarda isem X işaretine tıkladığımda sayfayı kapatmasın ve MsgBox "Buradan kapatmak yasak." yazısı çıksın.
Eğer yukarıdaki sayfalardan başka bir sayfada isem X işaretine basınca beni ANA SAYFA'ya götürsün.