Aynı Dosyayı Birden Fazla Kullanıcıya Açma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan merttr07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

Aynı Dosyayı Birden Fazla Kullanıcıya Açma isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2010
Excel Sürümü
32 Bit
Excel Dili
Türkçe
Bunu engellemenin bir yolu var mı ? Ortak internet üzerinden iki pc aynı excel de işlem yaptıktan sonra iki kişinin veya ikiden fazla kaydettiği verilerin kayıt edilmesi mümkün mü ? Yapmış oldum Personel PKDS ortakta birden fazla kullanıcının aynı anda açıp işlem yapa bilmesini istiyorum. Yapılan işlemlerin aynı excel kayıt edile bilmesini istiyorum.

Kullanıcı
1
Şifre
1

Salt Okunur.webp

Ekli dosyalar

Merhaba,

Excel’de aynı dosyanın birden fazla kullanıcı tarafından düzenlenip kaydedilmesi, Excel’in yerel dosya sistemi yapısından dolayı varsayılan olarak desteklenmez. Ancak, bu tür bir kullanım için şu alternatif yöntemlerden faydalanabilirsiniz:
  1. Microsoft 365 ve OneDrive Kullanımı
  2. Excel Online Kullanımı
  3. Access Veritabanına Geçiş
  4. Paylaşılan Çalışma Kitabı Özelliği
    1. Bu özellik Excel’de eskiden vardı, ancak yeni sürümlerde önerilmemektedir. Yine de kullanmak isterseniz:
      1. "Gözden Geçir" sekmesinden Değişiklikleri İzlePaylaşılan Çalışma Kitabı seçeneğini açın.
      2. Bu, birden fazla kullanıcının aynı anda dosyada çalışmasını sağlar. Ancak, bu yöntem bazı sınırlamalara sahiptir ve modern çözümlere kıyasla daha az etkilidir.
Benim bu listeden önerim "Access veritabanı" kullanmanız olacaktır.
Excel'de veri tutmazsınız, tüm veriler Access'te tutulur, istenen kullanıcı istediği işlemi yapar.

İyi çalışmalar,

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...