ALT SORGU - JOIN - LİSTE KARŞILAŞTIRMA

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MESKO
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Herkese hayırlı akşamlar.
Layıkıyla eda ettik mi? Hakkını verebildikmi, bilemem fakat bir ramazan ayını daha geride bırakmanın hüznüyle RAMAZAN Bayramınız kutlu olsun.

Ekteki dosyamın işlenmeyenler butonundaki kodun revizeye ihtiyacı vardır yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Şu an işlenmeyenlerde Hediye , Mersade , Sezer ve Yadigar bulunmaktadır.

Sonuç olarak işlenmeyenler listesinde Hediye , Mersade kalması gerekmektedir.

Sezer in toplamı ÜRETİM ve VADELI dosyasında 509 tl
Yadigarın toplamı ÜRETİM ve VADELI dosyasında 650 tl kıstasından faydalanarak; liste dışında tutulmaları gerekmektedir.

SQL alt sorgu , inner join , array vb.. metodlarla çözüm üretebilirmiyiz.

Saygılar.

Ekli dosyalar

Bu işi anlamak için siğortacı gözü ile bakmak gerek abi. İşlenip işlenmeyeceğini nereden alıyoruz.
Üretim dosyasıdan ve acces veri tabanında chareketler tablosunda mevcut bu kişiler ve ben fark göremedim.

Bu işi anlamak için siğortacı gözü ile bakmak gerek abi. İşlenip işlenmeyeceğini nereden alıyoruz.
Üretim dosyasıdan ve acces veri tabanında chareketler tablosunda mevcut bu kişiler ve ben fark göremedim.

Merhaba Üstad

Üretim dosyasında ([PEŞİNAT TUTARI]) >0 ise poliçe vadeli demektir ve VADELI dosyasına işlenmesi gerekiyor.

Aynı zamanda vadeli poliçe kesilme aşamasında müşteri tarafından ödenmişse VADELI dosyasına işlenmesine gerek yok. (Kapalı fatura mantığı)
Yani ÜRETİM dosyasındaki rakam CHAREKETLER dosyasında var ise. ( Sezer in toplamı ÜRETİM ve VADELI dosyasında 509 tl buradaki VADELI'yi yanlış yazmışım. CHAREKETLER olacak)

Hayırlı Geceler.

Reis;
Mersade'de kalması lazım çünkü;
ÜRETİM'deki poliçe 1007,54 tl CHAREKETLER'deki tahsilatları (100+100) 200 tl poliçeyi komple kapatmamış o yüzden İşlenmeyenler ListBox'unda olması gerekiyor.
Sorguda sadece poliçe no değil ayriyeten toplam kontrolüde yapılması lazım. Çözemediğim nokta orası.

çalışmanız tek sorgu kodu çözülebilmesi için veri tabanı tek bir dosya olup tabloların bu dosyanın için yer almalı aksi halde iki sorgu kodu kullanıp ilk kayıt setini açıp döngüye sokup ikinci sorgu kodunu yazmalısınız.

Hangi yöntemi kullanacaksanız onun üzerinden gidelim.

çalışmanız tek sorgu kodu çözülebilmesi için veri tabanı tek bir dosya olup tabloların bu dosyanın için yer almalı aksi halde iki sorgu kodu kullanıp ilk kayıt setini açıp döngüye sokup ikinci sorgu kodunu yazmalısınız.

Hangi yöntemi kullanacaksanız onun üzerinden gidelim.

iki farklı ayrı veri tabanı (biri excel diğeri acces) dosyası olunca kodlar dolambaşlı oluyor.

Ekli dosyalar

iki farklı ayrı veri tabanı (biri excel diğeri acces) dosyası olunca kodlar dolambaşlı oluyor.
Üstad; Hem çözüm hemde gösterdiğin yol için çok teşekkürler.
Dosya süper olmuş.
Emeğine sağlık.
İlk etapta Excel DATA dosyamı Access'e dönüştüreceğim fakat kapsamlı ve dikkatli bir çalışma gerektirdiği için zamana yaymayı düşünüyorum.
Saygılar.

İyi çalışmalar abi.

Üstadım; Daha önce yaptığın koda bir revize rica edebilirmiyim.

Veri tabanım 2 adet idi. Sadece Access olarak ayarladım. VT'nında birbiri ile bağlantılı 3 tablo var.
Rica etsem "Yeni Sorgu butonuna ve 3.listboxa" revize kod yazabilirmisin.
Böylece aynı çalışmanın 3 farklı versiyonu arşivlerde yerini alır.
Kendini ADO ve Access'te geliştirmek isteyen forumdaşlara faydası olur.

Saygılar.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excelde ADO ile Acces Veri tabanında 3 tablodan tek sorgu kodu kullanarak yapılmış kodlarınız aşağıdadır hocam.

VBA:
İndirmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(29 satır)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...