ADO ile Klasördeki Dosyalardan Sonuç Listeleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

ADO ile Klasördeki Dosyalardan Sonuç Listeleme isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba,

Örnek dosyanızı ya da formülünüzü ekler misiniz?
Sorunuz çok genel nitelikte olduğu için afaki cevap vermek işinize yaramayabilir.
Ayrıca, kapalı dosyalar için ADO yöntemini tercih etmeniz daha faydalı olacaktır.
Sitemizde ADO ile ilgili oldukça fazla sayıda örnek dosya mevcuttur.

İyi çalışmalar,

Hocam, dosya ok ancak sorun nerede, "kapalı" yerdeki dosyalar nerede.
Biz, ne yazık ki bunları bilmiyoruz.
Net bir şekilde tarif ederseniz, size destek olmamız daha kolay olacaktır.

Hocam, formülü açınca nutkum tutuldu...
:eek:
Tek tek tüm bağlantıları açmaya çalışma bitmeyince, Görev Yöneticisinden Excel'i kapatmaktan başka bir şey yapamadım.
Neden kendinize ve Excel'e böyle eziyet ediyorsunuz?
Bu kapalı dosyalarınızdan alma kuralınız vs nedir?
Kapalı dosyaların biçimleri hep aynı şekilde midir?
Bir kaç tane kişisel veri içermeyen örnek eklerseniz ve o dosyalardaki toplama koşulunu yazarsanız, ADO ile neler yaparız kısmına bir bakalım.

Bir kaç kapalı dosya eklerseniz, makro ile nasıl kolaylaştırılır kısmına bakacağım.
Yoksa hocam bu iş böyle olmaz.
Formül limitini yettiremezsiniz bir gün gelir..
Ki o günde gelmiş sanırım :)

Hocam ,
Bir şey sorabilir miyim yaklaşık 300 adet cariden veri çekmesi lazım kimisinden bir kez çekecek kimisinden her ay çekecek bazı carileri de belki önümüzdeki sene hiç kullanmayacağım önereceğiniz çözümde bunları nasıl düzenlemem daha uygun olur.
Saygılarımla

Hocam buradaki olabilecek şey şu:
  • Siz ana dosyanızı açtığınızda ya da bir butona atayacağımız kodda, sizin aynı klasörde bulunan veri dosyalarınıza tek tek kodlar bağlanacak (açılmadan)
  • Kapalı dosyaların OCAK - ARALIK aralığındaki sayfalarına tek tek döngü atılacak.
  • Her ay kontrol edilirken, ana dosyanızdaki ARAÇ PARKI başlıkları bulunacak ve onların karşılığındaki rakamlar hafızaya alınacak.
  • Hafızaya alma işlemi bitince, o veriler ana dosyanızdaki ilgili hücreye yazdırılacak.
Adımlar bu şekilde olur ve makro ile olur.
Ancak hız vs açısından tabi tam performansı şimdiden kestiremiyorum.
Diğer taraftan zahmetli de bir iş bunu kodlama vs.
Eğer, "bu yöntem zaten bana uymaz" tarzı bir şeyler derseniz, ben de zaman kaybetmemiş olurum.

Açık konuşmak gerekirse hızı çok önemsemiyorum hocam yeterki verileri sağlıkı alabileyim.Sizin yazdıklarınıza bakınca makro mantıklı geldi açıkçası size de uyarsa makroyu kullanmak isterim belki bu şekilde makroya bir adım atmış olurum.Şimdiden ellerinize sağlık
Saygılar hürmetler

Makro sürekli değişmez. Yani siz formüle yaptığınız gibi yeni bir alan vs eklemenize gerek yok.
Makroyu çalıştırdığınızda, klasöre yeni bir dosya eklenmişse ya da var olan dosyalarda bir rakam değişikliği olmuşsa, o rakamları ana dosyanızdaki ilgili yere yazmaktadır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...