Yaş Raporlama Sayfasına Veri Getirme

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan mdtmdt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

Yaş Raporlama Sayfasına Veri Getirme isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba,

Userform'un en sağında Çocuk yaş grubu kısmı var (Combobox8). Ona işlem yaptıracak button ise Commandbutton3.

1645598363665.webp

Dosya içersindeki bu sutunlarda çocukların yaşları yazılı. K yazanlar kız çocukları, E yazanlar erkek çocukları anlamına geliyor.

3 adet optionbutton var Kız Erkek şeklinde. Bide her ikisini raporlatacak şeklinde. Bunlardan biri seçilip Yaşıda Combobox8de işaretlenip Commandbutton3'e tıklandığında Rapor sayfasına ilgili verilerin tamamı gelmesi lazım. Zaten userform üzerindeki diğer raporlamalara bakarsanız filtreleme gibi bişey..

Fakat daha öncede forumdan bir hocam benzer bir dosya için yardım etmişti. Şimdi aynı kişinin birden fazla aynı yaşta çocuğu olma olasılığı var. Raporlama yaparken bunuda göze aldırmam gerekiyor. Örnek dosyada Erkek işaretlenip, 9 yaş seçildiğinde Rapor sayfasına gelecek veriyi koydum anlaşılması amacıyla..

Kritik nokta burada.. Şimdi rapor sayfasına 1 satır veri geldi. Ama Rapor sayfasının 4.satırında dikkat ederseniz "Erkek 9 yaş için 2 adet veri bulunmuştur." yazıyor.
1645598796402.webp

Neden 2 adet? çünkü bu kişide iki tane 9 yaş çocuğu girilmiş.. Umarım anlatabilmişimdir.. Son aşamam umarım durumu çözebilen çıkar..
 
Ekli dosyalar
Moderatörün son düzenlenenleri:
Estağfirullah, yüzümüz yok diyeceğiniz bir durum yok; olamazda. Siz sorunuzu sorarsınız bizde elimizden gelirse gönüllü olarak yardım etmeye çalışırız.

-"Kritik nokta burada.. Şimdi rapor sayfasına 1 satır veri geldi. Ama Rapor sayfasının 4.satırında dikkat ederseniz "Erkek 9 yaş için 2 adet veri bulunmuştur." yazıyor."

1 Satır şeklinde veri gelmesi gerektiğini söylemişsiniz. Rapor sayfasında verdiğiniz örnek 'olması gereken' satırlara uygun şekilde düzenleyin tekrar yükleyin. Şuanda rapor sayfasında olmaması gereken hali var :)
Aynı aileye ait iki adet satır olacak şeklinde anladım fakat örnek vererek bir dosya yüklerseniz yanlış anlaşılma varsa düzeltiriz.
 
Hocam iki satır olmayacak tek satır gelmesi doğru fakat aynı ailede 2tane veya 3tane veya 4tane aynı yaştan varsa her biri ferd olduğu için

Rapor sayfasının 4.satırında toplam şu kadar veri listelenmiştir diye başlık attırıyorum. Bunların tamamını sayacak. Yani örnek sayfada bir aileyi çekti ikitane aynı yaş grubu var ailenin aile ile ilgil tüm veriler rapor sayfasına geldi ama rapor sayfasının 4. satırına +2 yapması lazım. Umarım izah edebilmişimdir..

Bir başka deyişle kaçtane o yaşa ait kişi var onun toplamını raporla dediğimizde rapor sayfasının 4. satırına yazdırmamız..

Normalde diğer comboboxla ilişkili buttonlar.. Raporla dedieğimizde satır sayısına göre toplamı aldırıyoruz. Ama burada ikili üçlü veri olabileceği için orada karmaşıklık yaşadık
 
Rapor butonunu sadece başlık düzenleme için mi kullanıyorsunuz? Bu buton için rapor listesini oluşturması içinde bir kod yazdığımızı hatırlıyorum.
Userform tasarımınız biraz karışık geldiği için biraz düzenleme yaptım. İsterseniz buton kodunu kopyalayıp kendi tasarımızda da kullanabilirsiniz.
 
Ekli dosyalar
yok on numara olmuş hocam anladığın doğru hem verilerini getirecek hemde toplam miktarı 4.satıra çok güzel olmuş ama

kızı seçip mesela 5i seçince veritabanında bulkunamadı diyor :S erkek 2 diyorum bulunamadı diyor
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Veritabanı mı?
Rapor sayfasında bulunan kız ve erkek sütunlarında arama yapıyor. Yüklediğim dosyada raporlama işlemi yok. Yani satırlarda hangi veri varsa onu kontrol edip a4 hücresine metin yazar.
Raporlama için önceki konunuzda paylaştığım kodları kullanmanız lazım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst