TOP 3 Listesindekileri Tespit Etme

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mehmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kısa Açıklama

TOP 3 Listesindekileri Tespit Etme isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Merhabalar,
A-B-C sütunlarında tüm sınıfın sınavlarda aldıkları notların veri tablosu bulunmaktadır. Her dersin kendi içinde ilk 3 e girenleri ayrı ayrı ödüllendirilecektir. Olması istenen tablo sağ taraftaki gibi olmalıdır. Konuyla ilgili gerekli açıklama resimde ve dosyada belirtilmiştir. Katılımlarınız ve çözüm önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Adsız19.webp
 
Ekli dosyalar
@52779 hocam çözümünüz de kilit olarak çokeğersay işlevini kullanmışsınız ve gayet pratik ve şık bir çözüm olmuş çok teşekkürler. ben büyük işlevi üzerine yoğunlaştığım için çözüm bayağı uzamış çözümüm 365 versiyonu ile şöyle ;

Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
 
@Mehmet Hocam,
Çok teşekkür ediyorum.

Şahsen ben, sizin 365 işlevleriyle olan formülleri, çok düzenli, anlaşılması çok daha kolay ve çok şık buluyorum. Formüller kısa olmuş, uzun olmuş bakmıyorum. Sonuç odaklı olmasına ve çok daha çabuk anlaşılabilir olmasına bakıyorum hep.
Aynı sözlerimi @Burhan.cesur Hocamın formülleri için de söylemek isterim...

Kendi açımdan söylersem eğer, mümkün olduğu kadar az LAMBDA işlevi kullanmaya çalışıyorum. Daha çok, Excel deki en son yeni 14 işlevi kullanmaya çalışıyorum da denilebilir.

Tekrardan Teşekkürler...
Saygılarımla....
 
Eski versiyonda sadece formülle yan yana gösterme seçeneği yok. Bende eski versiyon kullanıcılar için çözüm göstereyim.

İstenirse F1 tablo halinde de gösterilir. Ben seçilen derse göre listeleme gibi yaptım, yan tarafında da alfabetik listeleme yaptım.

Ofis 365 versiyonu bende olsa kısa alternatif sunabilirdim.
 
Ekli dosyalar
Geri
Üst