Tarihler Haftanın Günü Olarak Nasıl Yazdırılır isimli içerikte, bu işlemlerin nasıl yapılacağını adım adım ele alan bir yazı yer almaktadır.
Giriş
Excel'de bir tarihi haftanın günü olarak yazdırmak için birkaç yöntem vardır. Bu içerik, işlemleri adım adım nasıl yapabileceğiniz, anlatmaktadır.Yeni Bir Excel Çalışma Kitabı Açın
Excel'i açın ve yeni bir çalışma kitabı oluşturun.Tarihleri İçeren Bir Sütun Oluşturun
Tarihlerinizi içerecek bir sütun oluşturun. Örneğin, A sütununa tarihleri 'GG/AA/YYYY' formatında girin.Haftanın Gününü Gösterecek Bir Sütun Ekleyin
B sütununa, haftanın gününü gösterecek başlık ekleyin, örneğin 'Haftanın Günü'.GÜNBUL Formülünü Kullanın
B sütunundaki her hücre için, A sütunundaki tarihe karşılık gelen haftanın gününü gösteren bir formül girin.Örneğin, B2 hücresine =GÜNBUL(A2) formülünü yazın. Bunu yazdıktan sonra, formül gün adını döndürmeyecek bunun yerine #AD? hatası verecektir. Sonraki adımı inceleyin.
GÜNBUL Fonksiyonu Oluşturma
Excel'de varsayılan olarak GÜNBUL gibi bir fonksiyon bulunmamaktadır. Ancak, bir Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon (User Defined Function) da oluşturabiliriz. Bunun için adımları takip edin.VBA Editörünü Açın
Excel'de Alt + F11 tuşlarına basarak VBA editörünü açın.Yeni Bir Modül Ekleyin
VBA editöründe "Insert" menüsünden "Module" seçeneğini tıklayarak yeni bir modül ekleyin.GÜNBUL Fonksiyonunu Yazın
Aşağıdaki VBA kodunu yeni modülünüze yapıştırın.
Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(6 satır)
Excel'e Geri Dönün
VBA editörünü kapatın ve Excel'e geri dönün.Formülü Diğer Hücrelere Uygulayın
İlk adımda #AD? hatası veren formül artık çalışacaktır. Formülü, tüm tarihler için uygulayın.Tabloyu Düzenleyin ve Biçimlendirin
Gerekirse, tablonun görünümünü ve biçimlendirmesini ayarlayın.Dosyayı Kaydedin
İşlemlerinizi tamamladıktan sonra, çalışma kitabınızı kaydedin.Dosya Tavsiyesi
Bu konuyla ilgili olarak oldukça faydalı bilgilerin yer aldığı aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.Tarihleri Haftanın Günleri Olarak Gösterme sorusunda, Excel kullanıcılarının bu işlemi nasıl yaptıklarına dair alternatif yöntemlerle cevaplar aranmaktadır.
Sorumuzda, herhangi bir hücrede yazılı tarihe ait olan günün isminin nasıl yazdırılacağının cevabı aranmaktadır.
Sorumuz, herkesin katılımını teşvik etmek amacıyla başlangıç düzeydeki kullanıcılara hitap etmektedir.
Tüm Excel yöntemleri ile çözümler kabul edilmektedir.
Katılımlarınızı beklerim.
Sorumuzda, herhangi bir hücrede yazılı tarihe ait olan günün isminin nasıl yazdırılacağının cevabı aranmaktadır.
Sorumuz, herkesin katılımını teşvik etmek amacıyla başlangıç düzeydeki kullanıcılara hitap etmektedir.
Tüm Excel yöntemleri ile çözümler kabul edilmektedir.
Katılımlarınızı beklerim.
- ExcelDepo
- Cevaplar: 4
- Forum: Beyin Fırtınası