Sayfalar Arası Malzeme İsimlerini Filtreleme

Kısa Açıklama

Sayfalar Arası Malzeme İsimlerini Filtreleme isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe

Ekli dosyalar

@smmmserkan

İsteğiniz tam anlaşılmıyor.
Örneğin F36 hücresindeki metin bir kez de F261 hücresinde,
2 adet de Sayfa2'de var ( F1233 ve F1236)
Bunun için nerede/ ne işlem yapılacaksa, o işlemi elle yapıp, olması gereken sonucu örneklendirirseniz iyi olur.
YANINA ne demektir, sağa doğru ilk sütun mu yoksa araya bir sütun eklenmesi midir?

@Ömer BARAN
Sayfa1 382.satır 105AH J JEL AKÜ malzeme açıklaması,Sayfa2 21 ve 84.satır 105AH J JEL AKÜ birebir eşleşiyor.Sayfa1 (malzeme alışları),Sayfa 1 de olan malzeme açıklamaları,Sayfa2 de bulunan eşleşen malzeme açıklarını büyük harf küçük harfe duyarlı, veya sayfa1 de bulunan sayfa 2 de malzemenin sayfa 1 462 nolu satır, sayfa 2 509 satır malzeme açıklamaları malzemenin içinde geçen
sayfa1 ve sayfa2 de eşleşen malzememe açıklamalarını sayfa1 de bulunan malzeme açıklamalarının yanında bir sütuna aktarma yapılabilir mi

Ekli dosyalar

Maalesef ben anlayamadım.
Şu ikisinin aynı malzeme/ürün olduğu nasıl anlaşılacak?

[001 157 025016 20 00] 25x16 MM KABLO KANALI CANALEX (YAPIŞKAN BANTLI)
CANALEX YAPIŞKANLI KANAL 25X16 MM

Başka bir arkadaşımız anlayabilirse, cevap verir veya yorum yapar.

""Sayfa1 382.satır 105AH J JEL AKÜ malzeme açıklaması,Sayfa2 21 ve 84.satır 105AH J JEL AKÜ birebir eşleşiyor.Sayfa1 (malzeme alışları),Sayfa 1 de olan malzeme açıklamaları,Sayfa2 de bulunan eşleşen malzeme açıklarını büyük harf küçük harfe duyarlı, veya sayfa1 de bulunan sayfa 2 de malzemenin sayfa 1 462 nolu satır, sayfa 2 509 satır malzeme açıklamaları malzemenin içinde geçen sayfa1 ve sayfa2 de eşleşen malzememe açıklamalarını sayfa1 de bulunan malzeme açıklamalarının yanında bir sütuna aktarma yapılabilir mi"

Abartmadan söylüyorum en az 4 kez okudum ama HİÇ anlamadım. Umarım anlayan arkadaşım olur.

@ezelk
Şunu demek istiyorum sayfa 1 de malzeme isimleri var .Saya2 de bulunan malzeme isimleri ile karşılaşacak sayfa1 de ki malzeme isimleri sayfa 2 de kelime bazlı arama yapıp eşleşen malzemeleri sayfa 2 de ki malzeme açıklamalarını sayfa1 aktarma yapılacak sayfa 1 de bulunan malzeme açıklamalarını safya2 de kelime yada cümle bazlı arama yapılması

@FerhatCK
Birebir açıklamaları aynı olanlar eşleşti. Fakat Sayfa1 de 462.satırda malzeme açıklaması CANALEX YAPIŞKANLI KANAL 25X16 MM geçiyor. Sayfa2 de malzeme açıklaması [001 157 025016 20 00] 25x16 MM KABLO KANALI CANALEX (YAPIŞKAN BANTLI) bu şekilde geçiyor. Ürün aynı fakat ürünün başında bir kod var .Bunları karşılaştırma yapıp aktarabileceğimiz yöntem var mı?

Doğrudur sanırım daha microsoft sizlere yeni özellikleri dağıtmamış şu şekilde deneyin siz:
Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

Geri