Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sağdan X Karakterin Soldan X Sıradaki Yerini Bulma
Sağdan X Karakterin Soldan X Sıradaki Yerini Bulma isimli içerikte, bu işlemlerin nasıl yapılacağını adım adım ele alan bir yazı yer almaktadır.
Giriş
Sağdan X Karakterin Soldan X Sıradaki Yerini Bulma isimli içerikte, metinden değer ayırma işlemlerinin adım adım nasıl yapılacağı anlatılmaktadır.
Metni ve Aranan Karakteri Belirleme
Öncelikle A1 hücresinde bir metin ve B1 hücresinde aranan karakteri belirleyin. Metin (A1 hücresine): Ali, Veli, Hasan; Hüseyin, Osman, Tuğkan Karakter (B1 hücresine): , şeklinde yazın.
Kaçıncı Karakteri Aradığınızı Belirleme
C1 hücresine aradığınız karakter sırasını yazın. Örneğin, 3 yazarsanız, bu metinde soldan itibaren üçüncü virgülü bulacağız.
Gerekli Fonksiyonları Kullanma
D1 hücresine aşağıdaki formülü girin:
Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
Bu formül, aşağıdaki adımları takip eder: YERİNEKOY(A1; B1; "") İlk olarak A1 hücresindeki tüm virgüller kaldırılır. UZUNLUK(A1) - UZUNLUK(...) Orijinal metnin uzunluğu ile virgülsüz metnin uzunluğu arasındaki fark, metindeki toplam virgül sayısını verir. YERİNEKOY(A1; B1; "#"; ...) A1 hücresindeki metinde sağdan C1'de belirtilen sıradaki virgül "#" ile değiştirilir. BUL("#"; ...) Değişiklik yapılmış metinde "#" karakterinin yerini bulur. UZUNLUK(A1)+1-... Metnin sağ tarafından "#" karakterine kadar olan kısmın uzunluğunu hesaplar. UZUNLUK(A1) - (...) + 1 Son olarak, sağdan bulunan konumu sola çevirir ve bu sayede karakterin soldan sırasını elde ederiz.
Formülün Sonucunu Görüntüleme
D1 hücresindeki formül hesaplandığında, sağdan üçüncü virgülün soldan kaçıncı sırada olduğunu gösteren bir sonuç elde edilir.
Formülü Test Etme
C1 hücresindeki değeri değiştirerek farklı karakter sıralamalarını test edebilirsiniz. Böylece formülün farklı senaryolarda nasıl çalıştığını gözlemleyebilirsiniz.
Dosyayı İndirme
Adımları yapmaya üşeniyorsanız ya da başaramadıysanız, örnek dosyamızı indirebilirsiniz.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.