Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sağdan X Karakterin Sağdan X Sıradaki Yerini Bulma
Sağdan X Karakterin Sağdan X Sıradaki Yerini Bulma isimli içerikte, bu işlemlerin nasıl yapılacağını adım adım ele alan bir yazı yer almaktadır.
Giriş
Sağdan X Karakterin Sağdan X Sıradaki Yerini Bulma isimli içerikte, metinden değer ayırma işlemlerinin adım adım nasıl yapılacağı anlatılmaktadır.
Metni ve Aranan Karakteri Belirleme
Öncelikle A1 hücresinde bir metin ve B1 hücresinde aranan karakteri belirleyin. Metin (A1 hücresine): Ali, Veli, Hasan; Hüseyin, Osman, Tuğkan Karakter (B1 hücresine): , şeklinde yazın.
Kaçıncı Karakteri Aradığınızı Belirleme
C1 hücresine aradığınız karakter sırasını yazın. Örneğin, 3 yazarsanız, bu metinde soldan itibaren üçüncü virgülü bulacağız.
Gerekli Fonksiyonları Kullanma
D1 hücresine aşağıdaki formülü yazın: =UZUNLUK(A1)+1-BUL("#";YERİNEKOY(A1;B1;"#";(UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;B1;"")))-C1+1))
Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
Bu formül şu adımları izler: YERİNEKOY(A1;B1;"") A1 hücresindeki metinde B1 hücresinde belirtilen tüm virgülleri kaldırır. UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(...) Virgüller çıkarıldıktan sonra metnin uzunluğu ile orijinal metnin uzunluğu arasındaki farkı hesaplar. Bu, metinde kaç adet virgül olduğunu belirler. YERİNEKOY(A1;B1;"#";...) Metindeki sonuncu virgülü "#" ile değiştirir. BUL("#"; ...) "#" işaretinin metindeki yerini bulur. UZUNLUK(A1)+1-... Metnin toplam uzunluğuna 1 ekler ve bulunan konumu çıkararak, aslında sağdan virgülün yerini belirler.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.