Listbox Nesnesinde Anlık Kayıt Görüntüleme

Kısa Açıklama

Listbox Nesnesinde Anlık Kayıt Görüntüleme isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
İngilizce
Herkese Merhaba,

Aşağıda paylaşmış olduğum kod ile UserForm üzerinde veri kaydı gerçekleştirilmekte ve ListBox üzerinde anlık olarak görüntülenmektedir.

Ancak birinci kayıttan sonra devam edilen kayıtlar görüntülenememekte. Sadece useformu kapatıp açtıktan sonra düzeliyor ve listbox da görebiliyorsunuz.

Bu durumu çözebilmek için ilgili kodlarda nasıl bir değişilkliğe gitmem gerekir ? Yoksa lisbox ayarlarında değişiklikmi yapmak gerekir?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.



Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(52 satır)
 
Hocam merhaba,

Kodu aşağıdaki şekilde revize ederek sorunu çözdüm. Çok teşekkür ederim.

Yalnız başka bir problem karşıma çıktı. Dosyadan veri silindikten sonra sıra numaraları değişmiyor , yani silinen sıra numarası güncellenmeyerek sıra numarası atlanmış oluyor. Bunu nasıl aşabilirim ?

Syg,
 
Hocam onu denedim. Ancak olmadı. Kod alanında yanlış yere yazmam kaynaklı da olabilir mi ?
Başlıklarım 6. satırda. veri kaydı 7. satırdan başlıyor.



Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(37 satır)
 
Son düzenleme:
@okutkan

Hocam merhaba,

Eski dosyayı açıp kodları tekrar ekledim. Kodlar şu anda sorunsuz çalışıyor. Sanırım farklı bir yerde istemeyerek bir şey sildim.. Çok teşekkür ederim. Naçizane bir sorum daha olacak sizlere. Benim oluşturdum sil kodunda silinmek istenen veriler listbox üzerinden değilde dosya içerisinde aranarak bulunup siliniyor. Ancak bu çok efektif değil. Arama ve silme işlemini ("aradığım veriyi veya seçtiğim veri veya verileri tek tek yada toplu olarak silebilmeliyim") dosyadan değilde listbox üzerinden yapmak istersem ilgili kodlarda nasıl bir değişikliğe gitmem gerekir?


Syg,



Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(48 satır)
 
Verilerinizi rowsource ile listbox a eklediğiniz için satır silme işlemi yapılamıyor diye biliyorum. For döngüsü ile listbox a veri eklediğinizde bu verileri seçim yaparak silebiliyorsunuz fakat bu seferde listbox a 10 sütundan fazla veri alınamıyor.
 
Çözüm
Geri
Üst