Listbox Başlıklarını Özel Biçimlendirme

Kısa Açıklama

Listbox Başlıklarını Özel Biçimlendirme isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
İngilizce
Merhabalar,

Amatör bir makro kullanıcısı ve meraklısı olarak ekte kendi imkanlarımla bir veri giriş formu oluşturmaya çalıştım.

ListBox içerisinde görüntülemiş olduğum başlıkları nasıl bold olarak biçimlendirebilmek için ilgili kodlarda nasıl bi değişiklik yapmam gerekir ?

Aşağıdaki kod üzerinde işlem yapmam yeterli olur mu ? (ilgili dosyayı ekte ayrıca paylaştım)

Veya ayrıca buna benzer ve diğer oluşturmak istediğim biçimlendirmeler için başvurabileceğim bir kaynak var mıdır?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,

Private Sub UserForm_Initialize()
ListBox1.ColumnCount = 23
ListBox1.RowSource = "DATA!KAYITSAYFASI"
ListBox1.ColumnWidths = "5;60;63;60"
End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kayıt etme işlemine başladığımda ListBox da görüntülenen verilere ait başlıkların bold olması gerekiyor. Hatta eğer mümkün ise veriler girildikçe satır ve sütun çizgileri de görünürse çok daha muhteşem olur.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Kusura bakmayın ben tam ne istediğinizi anlayamadım. Belki bir resim ile anlatırsanız anlamam daha kolay olacaktır.
ListBox'un ilk satırı ya da başlık satırı sanırım bold olmuyor, eğer beklentiniz buysa..
Ayrıca, sütun ya da satırların çizgiler ile ayrıştırılması da kendi özelliklerinde sanırım yok.
ListBox yerine ListView tercih edebilirsiniz beklentiniz bunlarsa.

@admin
Merhaba,

Evet demek istedim ilk satırı bold yapabilmek.

Peki ilgili kodlarda eklenti olarak ListBox u ListView olarak revize ettikten sonra kodlarda değişiklik yapmam gerekir mi? Yani aynı kodları kullanabilir miyim?
Umarım doğru anlayabilmiş yada doğru soruyu sorabilmişimdir.

Syg,

ListView, Listbox'a göre daha gelişmiş bir nesnedir. Ancak, Excel VBA değil, VB 6 nesnesidir. Dolayısıyla, öncesinde nesneyi register etmeniz gerekir.
Ne yazık ki 64 bit sürümlerde de nesne desteklenmemektedir.
Elbet ListBox için kullandığınız kodları değiştirmeniz gerekecektir.
Sitemizde, ListBox içinde ListView içinde örnekler bulunmaktadır, Dosyalar kısmından arama yapmanızı tavsiye ederim.

Çözüm
Geri