Hücredeki Değer Kadar Harf Yazdırma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mrtsn0153
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

Hücredeki Değer Kadar Harf Yazdırma isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2007
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba, bir hücredeki değer kadar o satırda bulunan X değerlerinin değişmesini istiyorum. Örnek: A Kişisinin satırında 16 tane X değeri var. A kişisinin bulunduğu satırda başka bir tablodan gelen 6 sayısı var. Bu 6 sayısı kadar X değerinin İ değeri ile değişmesini sağlayacak bir formül ya da makroya ihtiyacım var? Destekleriniz için teşekkür ederim.

@mrtsn0153
Sorularınızı, gerçek belgenizin özel bilgi içermeyen kopyası şeklinde hazırlanmış örnek belge üzerinden sorup, olması gereken durumu örneklendirerek, bu sonuca nasıl vardığınıza dair kısa, net, tereddüt doğurmayacak açıklamalar yazarsanız daha hızlı sonuca ulaşmanız kolaylaşır.

@Ömer BARAN
Merhaba hocam ilk defa konu açtım o yüzden bilgi konusunda eksiklik kalmış. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Ekte gönderdiğim dosyadaki örnek gibi personelin bir ay içerisinde çalışabileceği günler kadar X değeri mevcut. Raporlama alarak çalışılmayan iş günleri hesaplayıp VERI sayfasına aktarıyorum. Daha sonra PUANTAJ sayfasındaki ilgili kişiye ait izin bilgisini VERI sayfasından AX sütununa düşeyara ile getiriyorum. X değerlerini sayfanın son AX sütunundaki değer kadar elle (İ) olarak değiştiriyorum. Bunun formül ile ya da makro ile yapmanın bir yolu var mıdır?

Ekli dosyalar

@mrtsn0153

Örnek belgeye şöyle bir baktım.
Evet gün sayılarını TC Kimlik numarasına göre getirmişsiniz ancak,
VERİ sayfasında izin tarihleri de mevcut.
Tarih kontrolü yapmadan kişi satırında AX'deki sayı kadar X'i İ olarak
değiştirmek doğru bir işlem olmaz gibi geldi bana.

Örnek belgede:
-- puantaj dönemi 15.08.2023 - 14.09.2023.
-- Bu durumda VERİ sayfasındaki tarihlere göre, puantaj dönemindeki ilgili tarih sütunlarına İ yazılması gerekmez mi?
Örneğin ilk kişinin izin dönemi 02.10.2023 - 07.10.2023,
yani puantaj dönemine denk gelen hiç gün yok.
Bu nedenle ilk kişi için herhangi bir İ (izin) işareti koyulmaması gerekir gibi geldi bana.
Diğer kişilere ait bilgilerde de benzer durum mevcut tabi.

KURALın netleşmesi açısından, açıklamam hakkında ne diyorsunuz?

@Ömer BARAN
Hocam haklısınız, çalıştığım kurumda maaşlar her ayın 5'inde kapanıyor 15'inde ödeme yapılıyor. Bu sebeple raporlamayı 04.09 - 04.10 arası almak zorunda kalıyoruz. Bazende personellerin izinleri bize geç geliyor o yüzden diğer ayların tablolarına ekleyip kesintisini yapıyoruz. İlgili tarihlerin uyuşması gerekmiyor benim için, sistem 15-14 ü tarihlerine göre bu tabloyu kabul ettiği için direkt burada o belirtilen hücredeki değerin değişmesi yeterli oluyor ona göre yol yemek kesintisi yapılıyor. Teşekkürler.

@mrtsn0153

Şu kodu, sayfaya ekleyeceğiniz bi düğme ile ilişkilendirerek kullanabilirsiniz.
Soldan sağa olacak şekilde AX sütunundaki adette X değeri İ olarak değiştirilir.

NOT: Forum yazılımımız F( yazılmasına engel olduğundan orijinal halini gönderemiyorum.
Bu nedenle koddaki COUNTXXX kısmını COUNTIF olarak değiştirerek kullanın.

VBA:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(17 satır)

Çözüm
@mrtsn0153
Sorunuz ÇÖZÜLDÜğüne göre;
çözümü sağlayan cevabın sağındaki TİK simgesine tıklayarak
konunun ÇÖZÜLDÜ olarak işaretlenmesini sağlarsanız iyi olur.

1696602161153.webp

Forumumuzdaki işleyiş bu şekilde.
İyi çalışmalar dilerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri