Gizli workbookun yeni workbookla birlikte belirmesi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan burocky
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kısa Açıklama

Gizli workbookun yeni workbookla birlikte belirmesi isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhabalar arkadaşlar. Userformların da olduğu bir makro geliştirmeye çalışıyorum. Aslında istediğim şeyi tamamladım ancak bir problemim var. Şöyle ki
Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(19 satır)

şeklinde yazdığım bir kod grubu var. Eğer açtığım ilk workbook kodları yazdığım workbook ise çalışması gerektiği gibi çalışıyor yani application ı gizleyip sadece sadece userformu gösteriyor. Eğer ilk açtığım workbook başka bir workbooksa yani kodları yazdığım workbook değil ise peşine açtığım workbook ise kodları yazdığım workbooksa burda da problem yok. Problemim şu: ilk açtığım makrolu workbookun peşine başka bir workbook açınca makronun olduğu workbookun da görünür olması. Yani makrolu workbooku açtıktan sonra başka bir workbook açınca başta gizli olan sayfalar açığa çıkıyor. Bu durumu çözebilmek için çok araştırdım ama bir türlü doğru sonucu bulamadım. Yardım ve destekleriniz için şimdiden teşekkürler.
 
Merhaba @burocky

Sorularınızı, gerçek belgenizin özel bilgi içermeyen kopyası şeklinde hazırlayacağınız örnek belgeler üzerinden sorunuz.

Verdiğiniz koddaki Application.DisplayAlerts = False satırı diğer Application.... kodlarında olduğu gibi riskli kodlardandır.
Örneğin belirttiğim kod satırıyla excelin standart UYARIlarını kapatmış oluyorsunuz ancak, Excel'i tekrar normale döndürmek üzere bu kodun TRUE değerini aldığı bir kod satırı yok.

Konu muhtemelen OPEN/CLOSE yerine Activate/Deactivate olayları çevresinde dönülerek çözülebilecek bir konu gibi görünüyor.

Örnek belge eklemezseniz; destek olmayı düşünecek kişiden, belirttiğiniz özelliklerde sıfırdan örnek belge(ler) oluşturmasını, bu örnek belge ve mevcut veya oluşturulacak kodlarla çözümü test etmesini ve vardığı sonucu buradan iletmesini beklemiş oluyorsunuz.

Bence bu beklenti biraz fazla.
Sorununuzun çözümü için bir miktar da sizin zahmete girip, belirttiğim özelliklerde örnek belge(ler) hazırlayıp foruma eklemeniz yerinde olur.

.
 
Geri
Üst