Excel ile Anagram Kelime Bulma İşlemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Qene
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kısa Açıklama

Excel ile Anagram Kelime Bulma İşlemi isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Kıymetli üstadlarım,

Excel'de anagram kelimeler oluşturmak için bir yöntem var mıdır? Yani A1 hücresinde yazan bir kelimeden, harfleri yer değiştirince ayrı anlama gelen kelimeler üretilebilir mi? Örnek verecek olursam, A1 hücresinde alim yazıyor diyelim. B1 hücresine mail, C1 hücresine imla yazdırabilir miyiz?

Bunun gibi çok farklı kelimeler olabilir, Excel bunu bir algoritma şeklinde (algoritma - logoritma :) ) çıkarabilir mi?

Genellikle "dosya ekleyiniz" şeklinde uyarıları görüyorum yöneticilerimizden, ama buradaki sorum çok basit. O yüzden dosya ekleme ihtiyacı duymadım. A sütununda olan kelimelerin yanlarına kaç tane üretilirse anagram hali yazılsın istiyorum.

Teşekkürler

Kelime havuzunun, HAVUZ isimli sayfa B sütununda olduğu, A sütununda ise havuzdaki kelimelerin uzunluklarının yazıldığını,
Sayfa2 isimli sayfada, A2'den itibaren ANAGRAM kelimeleri bulunacak kriter kelimelerin yazıldığını düşünürsek,
aşağıdaki kod işinizi görecektir.

Denersiniz.

VBA:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(26 satır)

@Ömer BARAN üstadım değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.
Ben de yaptığım araştırmalarda, bu işin var olan kelime ile yeni kelimeler üretmek seçeneği ile olamayacağını gözlemledim.
Belki bir gün Excel'e yapay zeka özelliği entegre edilirse, kelimenin anlamlı mı değil mi seçeneğini ayrıştırır.
Verdiğiniz kodları bir kelime havuzu oluşturup test ettim ve gayet güzel çalışmakta.
Emeğinize sağlık.

Belki de Ms.Word programının kendisinde bulunan YAZIM DENETİMİ özelliğinden yararlanarak ve
dahası; Türkçe'deki harf-hece-kelime yapısı ve büyük/küçük ses uyumları üzerinde düşünerek
verilen bir harf grubundan (kelime) hareketle, bir kelime havuzu kullanılmadan anlamlı kelimeler üretmek mümkün olabilir.

Biraz zaman ayırmak lazım.

.

Sorun olabilecek şey, kullanılacak kelimenin (harf grubunun) uzunluğu.
Diyelim 10 harften oluşan bir veri var ve her harf 1 kez kulanılmış.
Bu durumda bu harflerin birbirinden farklı ve 10 karakter olacak şekilde dizilme adeti,
=PERMUTASYON(10;10) >> 3.628.800 (9 harf için bu sayı 362.880 adet) oluyor .
Önce bu dizilimlerin elde edilmesi gerekecek, ardından bunları Word programına aktarıp,
orada YAZIM DENETİMİ'nden geçirip, hatalı olmayanlar (anlamlı demektir) bulunacak,
son olarak da excel hücrelerine yazdırılacak. Aklıma takılan sadece permutasyon sayısı.
Karakter sayısı sınırı koyulursa üstünde çalışmaya değebilir.
.

Geri