Excel Formül Acil

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan ademdas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kısa Açıklama

Excel Formül Acil isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 2016
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Merhaba Arkadaşlar;

excel için bir formüle ihtiyacım var 2 excel sayfam var 1. excelde B sütununda barkotlar var yanındaki D sütununda ise Açıklamalar var, 2.excel sayfamda R sütununda yine 1. excelde olan barkot numaraları var ama satır sıralaması aynı değil, 1.excelde bulunan D sütunundaki açıklamaları 2. excelde bulunan aynı barkotu bulup açıklamayı yanındaki yada herhangi bir sütuna getirmesini istiyorum.
 
Düşeyara formülünü araştırınız. Dosyanız olmadan formül yazmak gereksiz.
=düşeyara(aranandeger;aranandizi;sütun;eşleşmetürü) şeklinde idi yapısı.
 
dosyaları ekledim bakabilirseniz sevinirim STOKA sayfasında bulunan D sütununda açıklamalar bulunuyor B sütununda ise barkot numaraları bulunuyor product menşei excel sayfasında ise bu barkot numaraları R sütununda bulunuyor, STOKA excelinde bulunan D sütunundaki açıklamaları aynı barkotun karşısında bulunan açıklamaları product menşei excelinde herhangir bir sütuna getirmesini istiyorum.
 
Formülle, farklı belgeler arasında da veri çağrılabilir.
İki belgeyi de açın, formülü, kullanılacak hücreleri/alanları fareyle seçerek oluşturun ve iki belgeyi de kaydedip kapatın,
formülün veriyi aradığı belgeyi açıp veri değişikliği yaparak kaydedip kapatın,
formülü yazdığınız belgeyi açtığınızda BAĞLANTILARI GÜNCELLEŞTİRme ile ilgili uyarıya olumlu cevap verin.
Kapalı ve içerisinde değişiklik yapılmış yeni veri formül sonucu olarak alınacaktır.
Veri çekmek için hangi işlevin kullanıldığı burada önemli, DÜŞEYARA ve İNDİS işlevleri sorunsuz veri çekilmesini sağlarken,
KAYDIR veya DOLAYLI işlevleriyle sonuç alamazsınız.

İsterseniz deneyin.

.
 
İki ayrı excel olması formülün çalışmasını etkiler. Dış bağlantı oluşturmak durumunda kalırsınız. Bu nedenle birleştirdim.
Ekli dosyayı inceleyiniz.
Merhaba;
Table 1 Sayfasında formül açıklamayı getirmemiş bunun gibi yine bazı sütunlar gelmemiş örnek table 1 sayfasında 253. satırda açıklama gelmemiş formülü kontrol ediyorum bir sıkıntı yok gibi bakabilir misiniz rica etsem.
 
Verilerini tüm yerleri aynı formatta kullanmalısınız. Bir tarafta metin diğer tarafta numeric olarak girilmişse eşleştirmeyi tam yapmaz.
1601649453677.webp
Bunun için R sütunundaki değerlerin hepsini seçin. Resimde göreceğiniz gibi bir ünlem işareti beliriyor. Ona tıklayıp hepsini sayıya dönüştürün Eşleştiğini göreceksiniz.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Rica ederim.
Sorunuz çözüme ulaştı ise cevabını olduğunu düşündüğünüz mesajın sağ tarafında ÇÖZÜLDÜ ikonunu tıklarsanız konuyu kapatmış oluruz.

1600860099575.png
ÇÖZÜLDÜ İKONU
 
Verilerini tüm yerleri aynı formatta kullanmalısınız. Bir tarafta metin diğer tarafta numeric olarak girilmişse eşleştirmeyi tam yapmaz.
Ekli dosyayı görüntüle 8716
Bunun için R sütunundaki değerlerin hepsini seçin. Resimde göreceğiniz gibi bir ünlem işareti beliriyor. Ona tıklayıp hepsini sayıya dönüştürün Eşleştiğini göreceksiniz.
Tekrar Merhaba;

Kusura bakmayın sizi böyle uğraştırıyorum Sayfa 1 deki E sütunundaki verileri de Table 1 de D sütunun yanında bir sütun açtım E sütunundaki verileri buraya almak istedim =DÜŞEYARA(S5;Sayfa1!$B$2:$D$1048576;3;YANLIŞ) D yazan yeri E yapıyorum fakat verileri getirmedi
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
D yazan yeri E yaptıktan sonra 3 yazan yeri de 4 yapmalısınız. Kolon numarası. ( Tablo alanını genişletmişsiniz lakin kolonu seçmemişsiniz.)
B -> 1 ( B den seçime başladığı için )
C -> 2
D -> 3
E -> 4
 
Basit bir çalışan örnek

Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)

2.excel sayfasında S:2 hücresine yapıştırıp aşağı doğru çekiyorsun...

cevap.webp
 
Ekli dosyalar
Moderatörün son düzenlenenleri:
Geri
Üst