Excel ARAMA Fonksiyonları

Excel ARAMA Fonksiyonları isimli içerikte, tüm TOPLAMA fonksiyonlarının Türkçe - İngilizce isimleri ile kısa açıklamaları yer almaktadır.

Türkçe​
İngilizce​
Kısa Açıklama​
ELEMANCHOOSEDeğerler listesinden bir değer seçer
KAYDIROFFSETVerilen bir başvurudan, bir başvuru kaydırmayı verir
KAÇINCIMATCHKAÇINCI isimli formül tanıtımımızda, KAÇINCI Özelliğinin Kullanıldığı İçerikler, açıklama, Diziliş Yapısı ve Desteklenen Excel Versiyonu konuları yer alır.
İNDİSINDEXBaşvurudan veya diziden bir değer seçmek için, bir dizin kullanır
DÜŞEYARAVLOOKUPDÜŞEYARA Formülü, ilk sütunun sağında kalan verilerde arama yapılmasını sağlayan işlevsel bir Excel fonksiyonudur.
YATAYARAHLOOKUPBir dizinin en üst satırına bakar ve belirtilen hücrenin değerini verir
ARALOOKUPARA isimli formül tanıtımımızda, ARA Özelliğinin Kullanıldığı İçerikler, Diziliş Yapısı ve Desteklenen Excel Versiyonu konuları yer almaktadır.
ÇAPRAZARAXLOOKUPExcel ÇAPRAZARA formülü, DÜŞEYARA, YATAYARA ve ARA gibi eski işlevlerin yerine geçen modern ve esnek bir fonksiyondur. ÇAPRAZARA, yaklaşık ve tam eşleştirmeyi, kısmi eşleşmeler için joker karakterleri (* ?) ve dikey veya yatay aralıklarda aramaları destekler.
ÇAPRAZEŞLEŞTİRXMATCHExcel'in ÇAPRAZEŞLEŞTİR fonksiyonu bir arama gerçekleştirir ve dikey veya yatay aralıklarda bir konum döndürür. KAÇINCI fonksiyonunun daha sağlam ve esnek bir halefidir.

İçerikten yararlanılması temennisiyle.
 
Geri
Üst