Birden Fazla Verileri Tek Birine Yazdırma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kısa Açıklama

Birden Fazla Verileri Tek Birine Yazdırma isimli başlıkta, ilgili işlemlere dair detaylar yer almaktadır.
Excel Versiyonu
Excel 365
Excel Sürümü
64 Bit
Excel Dili
Türkçe
Arkadaşlar Merhaba birden fazla aynı olan verilere formül ile tek birine yazsın istiyorum. örnek 10 adet aynı veri varsa sadece 1 tanesine atanan değeri yazdırmak istiyorum. yardımcı olabilir misiniz. sayfa1 de bulunan hata kodu sütununda 1 den fazla aynı hata kodu var. 2.sayfada H sütununda bulunan sarı ile boyadığım verileri sayfa1 de bulunan karşılığı olan verinin 1 tanesine yazsın istiyorum.

Ekli dosyalar

Ömer Hocam çok teşekkür ediyorum. Hocam vermiş olduğunuz formülü sayfa2 de bulunan çeyreklere göre formülü nasıl revize edebiliriz. çeyreklerin sarı ile boyadığım yerlerin gelmesini istiyorum.

Ekli dosyalar

Ömer Hocam yazmış olduğunuz formülde aynı olanların 1 tanesine yazsın aynı olmayanların hepsine yazsın istiyorum. Hocam formülde nasıl bir değişiklik yapmak gerekiyor. yardımcı olabilir misiniz.

=EĞER(EĞERSAY($A$2:$A2;$A2)=1;İNDİS(Sayfa2!$E$3:$E$236;KAÇINCI($A2;Sayfa2!$C$3:$C$236;0));"")

@valentino06
Ömer Hocam yazmış olduğunuz formülde aynı olanların 1 tanesine yazsın aynı olmayanların hepsine yazsın istiyorum. Hocam formülde nasıl bir değişiklik yapmak gerekiyor. yardımcı olabilir misiniz.

=EĞER(EĞERSAY($A$2:$A2;$A2)=1;İNDİS(Sayfa2!$E$3:$E$236;KAÇINCI($A2;Sayfa2!$C$3:$C$236;0));"")

Örnek belgenizde, daha evvel benim verdiğim, alıntılanan formül nerede?
Formül nereye uygulanacak?
Olması gereken sonuçların 3-5 tanesini elle yazarsanız sorunuz daha anlaşılır olur.
Alıntıladığım mesajınızda koyu olarak işaretlediğim cümleden hiç bir şey anlamadım.

52779 Hocam çok teşekkür ederim. vermiş olduğunuz formülü kendi tabloma uyguladım. bende "A" sütunundaki kodları getiriyor. formülü "ad2" sütununa uyguluyorum "sayfa2 ""E4:E" verileri getirmiyor.

1701941323344.webp

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri