DÜŞEYARA Tablo Dizisi Değişken Yapma

DÜŞEYARA Tablo Dizisi Değişken Yapma

Kısa Açıklama

DÜŞEYARA Tablo Dizisi Değişken Yapma başlıklı bu içerikte, ilgili işlemlere yönelik olarak hazırlanan öğretici bir dosya yer almaktadır.
DÜŞEYARA Tablo Dizisi Değişken Yapma


DÜŞEYARA Tablo Dizisi Değişken Yapma, bu fonksiyonun aralık seçilen alanının dinamik hale getirilmesini öğretmektedir.

DÜŞEYARA Tablo Dizisi Değişken Yapma

Excel DÜŞEYARA Tablo Dizisi Değişken Yapma​

DÜŞEYARA (VLOOKUP) fonksiyonu ile yazılan bir formülde, işlevin "tablo_dizisi" öğesine iki ayrı tanımlama yapılmaktadır. Bu kullanımlar şu şekildedir.
  1. DÜŞEYARA(I2;$B$3:$F$12...
  2. DÜŞEYARA(I2;$B:$F...
Bu farklı iki kullanım ile aynı sonuçlar elde edilmektedir. Ancak, her ikisi de beraberinde riskler taşımaktadır. İlk kullanımda, veri aralığı dışına taşan yeni bir değer eklendiğinde, formülün sonucunun hatalı olması muhtemeldir. İkinci kullanımda ise, gereksiz yere tüm sütunlar kontrol edildiğinden çok fazla formülün olduğu dosyalarda hız ya da kapasite sorunu oluşmaktadır. Peki, yeni bir veri eklendiğinden kendiliğinden genişleyecek bir aralık uygulamak mümkün değil midir? Bu sorunun cevabı, Excel 365 aboneleri için EVET mümkün şeklindedir. Dosyamızda, bu işlemin nasıl yapılacağını öğreten bir formül bulunmaktadır.

Kullanılan Formül​

Kod:
Görüntülemek için giriş yapmanız gerekmektedir.
(1 satır)
Formülde, dikkat edilmesi gereken iki husus bulunmaktadır.

KIRPARALIĞI(B:F) → TRIMRANGE(B:F) Alanı​

KIRPARALIĞI (TRIMRANGE) fonksiyonu, B ile F sütunları arasındaki tüm verileri almaktadır. Böylece, her hücredeki gereksiz boşlukları temizlenmektedir.

BIRAK(...;1) → DROP(...;1) Alanı​

BIRAK (DROP) fonksiyonu, ilk satırı kaldırarak geri kalan veriyi döndürmektedir. Burada 1 parametresi kullanıldığı için ilk satır (başlık satırı) atlanmaktadır. Böylece, yalnızca asıl veriler kalmaktadır.

Sonuç​

Üstte, DÜŞEYARA işlevinin tablo dizisinin nasıl otomatik olarak genişleyerek dinamik hale getirilmesi anlatılmaktadır. Fonksiyon ile yazılan formüllerin bu şekilde kullanılması halinde, hataların olması mümkün olmayacaktır. Ayrıca, büyük verilerin olması durumunda da, kapasite ve hız sorunu minimuma indirilecektir.

İçerikten yararlanılması temennisiyle.
  • Beğen
Tepkiler: omeruslu29
Benzer Dosyalar Popüler İçerikler Daha Fazlası
Geri
Üst