2022 Asgari Ücret Senaryo dosyası, henüz açıklanmayan ama detayları netleşmeye başlayan maaş hesaplamasına dair simülasyon örnek içermektedir.

2022 Asgari Ücret Senaryo-1.webp

Öncelikli olarak belirtmek isterim ki, bu dosya tamamen "2022 asgari ücret" hesaplama mantığına dair bir senaryodur ve vergi dilimlerindeki kullanılan parametrik değerler tamamen öngörüdür. Yani sistemin nasıl çalışacağının kurgusudur. Bu yüzden dosyaya bağlı olarak hesaplama konularında bir sorumluluğumuz olmadığını açıkça beyan ederiz
2022 Brütten Nete Maaş Hesaplama
2022 Netten Brüte Maaş Hesaplama
Brütten Nete Netten Brüte 2022
Yıllık Maaş Bordrosu Hesaplama 2022

Dosyamızda, 2022 yılının açıklanan net asgari ücret rakamına ve yine açıklanan gelir ve damga vergisinin asgari ücretten alınmayacağına dair olası bir senaryo çalışması yaptık.

Bu senaryoda, 4.253,40 TL olan Asgari Ücret'in 1 yıllık rakamına ay bazlı olarak gelir vergisi ve damga vergisi istisnası uyguladık. Yine aynı açıklamalardan ve gündemden gelen yorumlara göre, 1. Dilim vergi rakamını da 1 yıllık asgari ücret rakamına kadar yükseltip, bu rakamı da vergiden istisna ettik. Yani 0 oran uyguladık.

Ay bazlı olarak hazırladığımız bu sistem ile asgari ücretin netini yazarak kolayca brütünü bulabilirsiniz. Brütten nete kısmını hesaplamak isterseniz, yapmanız gereken tek şey, dosyanın E sütunundaki Brüt Maaş rakamını elle yazmanız olacaktır.

Dosyamızı sitemize üye olan herkes günlük indirme limiti kapsamında indirebilir.
Yazar
ExcelDepo
İndirilme
124
Görüntüleme
7,656
İlk Yayınlama
Son Güncelleme

Derecelendirmeler

5.00 Oylama 1 İnceleme

Son incelemeler

Paylaşımınız için teşekkürler.
Üst